понеділок, 26 липня 2010 р.

Тур-дослідження: Відпустка вимотує навіть більше, ніж робота :)

За матеріалами The Telegraph
 



Чотири з десяти працівників повертаються з відпустки в ще більш стресовому стані, ніж перед тим, як ішли на відпочинок.
Результати дослідження Інституту лідерства та менеджменту, в якому взяли участь 2500 менеджерів, показали, що 40% працівників повертаються в офіс з ще більшим напруженням, ніж перед відпусткою, а 90% переймаються потоком електронної пошти, що чекає на них після відпочинку.


Третина працівників, знаходячись у відпустці, все одно намагаються "тримати руку на пульсі". 80% з них намагаються відповідати на електронні листи зі своїх смартфонів, майже половина відповідають на телефонні дзвінки, а один з десяти навіть навідуються в офіс.

Пенні де Валк, виконавчий директор Інституту, каже: "Минули ті часи, коли люди забували про роботу хоча б на два тижні протягом літа. Здавалось би, нинішні технології дозволяють працювати на відстані, але тим важче розірвати зв'язок".

"Нестабільна економічна ситуація також впливає на те, що багато британців весь час приглядають за роботою - навіть тоді, коли їм справді треба вибратися за межі офісу, щоб відпочити і набратися сил", - додає він.

Як показало дослідження, по-справжньому відпочити працівникам вдається лише два дні за всю відпустку. 10% заявили, що їм потребується тиждень, щоб увійти в колію і хоч трохи розслабитися.

П'ять порад для вдалого відпочинку:

Передайте свої справи колегам з чіткими рекомендаціями, що треба робити за вашої відсутності.

Автоматично розмежовуйте електронні листи на важливі та не важливі.

Повідомте ключових партнерів, що будете далеко, щоб вони вам не писали.

Обмежте контакти з офісом. Намагайтеся перевіряти пошту не частіше одного разу на день.

Після повернення поговоріть для початку з колегами, а не кидайтесь одразу до пошти.

Немає коментарів:

Дописати коментар