суботу, 26 червня 2010 р.

АНОНС: На садибі славетного співака Івана Козловського в Мар'янівці на Київщині святкуватимуть Івана Купала

 












Цього року весь світ відзначає 110-ту річницю від дня народження видатного тенора ХХ століття, великого півчого церковно-православної музики, народного артиста України та СРСР, лауреата Шевченківської премії ім.Т.Шевченка Івана Козловського.
Завтра, 26 червня, в Меморіальному музеї славетного співака у селі Мар'янівка Васильківського р-ну Київської області відбудеться традиційне купальське свято, повідомили УКРІНФОРМу його організатори.

У яблуневім саду на обійсті біля садиби Івана Семеновича Козловського звучатимуть народні пісні та класичні твори українських композиторів. Дитячі та молодіжні фольклорні гурти з Київщини представлять традиційні купальські обрядодійства за участю відомих гуртів "Рожаниця", "Кралиця", "Троїсті музики", "Дай Боже" та ін.

На Співочому полі народні майстри України проведуть майстер-класи (соломоплетіння, гончарство, народна вишивка, лялька-мотанка) для всіх бажаючих. На гостей свята також чекатимуть козацький куліш та трав'яні чаї, прогулянки на човнах та на возі з музиками, традиційні танці та народний спів, українські забави.
У рамках свята відбудеться відкриття виставки робіт учасників пленера "Святині Землі української", що пройшов 16 травня цього року за участі відомих художників. Пленер був присвячений 25-річчю від дня останнього перебування І.С.Козловського в Україні. 26 червня під час свята на Співочому полі учасники та гості фестивалю напишуть спільну картину "Мар'янівська пастораль".

У програмі також: святковий молебень у храмі Пресвятої Богородиці, "Зустріч з голосом" Івана Козловського, купальські обрядодійства.
Організатори - Київська облдержадміністрація, Управління культури і туризму України, Мар'янівська сільська рада, Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського, Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара", Фонд сприяння розвитку мистецтв.

До Музею-садиби І.С.Козловського можна доїхати від станції метро "Либідська", маршрут Київ - Гребінка (відправлення з вул.І.Кудрі). 

Їхати до с.Ксаверівка, поворот на с.Мар'янівка.

На всіх бажаючих чекатиме мікроавтобус та підвода з музиками. 

Власним автотранспортом - с.Мар'янівка, Васильківський р-н, Київська обл. (40 км від Києва). Телефони для довідок: (067) 958-21-44, (044) 229-56-87.

Немає коментарів:

Дописати коментар